Нова рязка декларация на управляващата партия в Северна Македония

Управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония заяви, че Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България е равносилен на „държавна измяна“. Партията на премиера Християн Мицкоски обвини за това бившите управляващи от Социалдемократическия съюз, които определиха за провал визитата на президента Гордана Силяновска-Давкова в София.

„С Преспанския договор СДСМ унищожиха македонската идентичност, а с Договора за добросъседство с България поставиха страната в подчинено състояние, което е равносилно на държавна измяна. СДСМ беше срам за страната и с международните си гафове и недостойно представяне докара държавата до положение, в което да ни се смеят“, се казва в позиция на ВМРО-ДПМНЕ.

„Продажбата на държавни интереси от СДСМ вървеше ръка за ръка с корупцията и смятаха, че чужденците ще толерират и ще ги държат на власт, докато се продават на улицата все едно са на „червените фенери“ в Амстердам. Хората обаче са наясно и знаят. Ние ще се борим за нашите интереси заедно с народа и сме убедени, че Македония ще победи, Македония ще успее!“, добавят от управляващата партия.