Нова специалност във филиала на Софийския университет в Бургас

Богословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” разработи нова магистърска програма за предстоящата 2024 – 2025 академична година. Според нея „Православно богословие“ ще се изучава само във филиала на университета в Бургас. Дисциплините, включени в програмата, минават през всички профили на богословието като наука и водят до познаването на важните и доктринално дефинирани истини в него.

С това магистърски програми, които един от най-старите и авторитетни факултети ще реализира в Бургас, стават три  –  към сегашните „Християнско поклонничество“ и „Църковен мениджмънт“ се добавя „Православно богословие“.

Документи за прием в магистърските програми ще могат да се подават в периода от 1 юли до 24 септември в офиса на филиала – Културен дом НХК, или по електронна поща. Приемът на студенти в програмата е отворен за всички кандидати, придобили образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ по теология. Подробна информация за магистърските програми е поместена на https://bs.uni-sofia.bg/bg/programi-vav-filiala.