Нова творческа работилница в Бургас

От 13.09 до 20.09.2024 г., в Бургас – Културен дом НХК, Театрален колеж „Любен Гройс”, община Бургас и ОП „Младежки международен културен център” – Бургас организират провеждането на творческата работилница „Магията на театъра и киното“.

Работилницата включва обучение на записалите се за писане на сценарий, режисура, операторско майсторство, актьорско майсторство, кино монтаж, продуцентство.

Преподавателите в „Магията на театъра и киното“ са не само педагози, но и практици и те могат да научат участниците в работилницата не само на нещата, които са учили, но и на нещата, които са правили. В звездния екип преподаватели са Любомира Башева, Ваня Николова, Башар Рахал, Ники Илиев, Георг Киряков, Михаил Михайлов, Никола Миленов, Веселин Менкаджиев.

Програмата на работилницата е създадена така, че да предостави на участниците цялостен и задълбочен поглед върху създаването на театрални и кино продукции. Всеки ден е посветен на различен аспект от творческия процес, като всички те ще бъдат ръководени от утвърдени професионалисти в съответната област.

Работилницата за мечти включва създаването на късометражни филми, дело на участниците. Те ще бъдат излъчени в последния ден на работилницата, а най-добрите ще бъдат и наградени.

Най-активните участници в създаването им ще бъдат поканени за участие в експерименталния клас по актьорско майсторство, който Театрален колеж „Любен Гройс” и община Бургас организират от 04.11.2024г. за учебната 2024/2025 г.