Нови два проекта на ПГРЕ „Георги С. Раковски“ по програма „Еразъм +“

ПГРЕ „Георги С. Раковски“ участва в проект Alter Goce, който реализира съвместно със „Srednja Strucna Skola “Branco Radicevic“ – Сърбия, и висши учебни заведения от Франция. За гимназията това е възможност да продължи и надгради опита, придобит по време на проектите за иновация. Учителите на ПГРЕ „Г. С. Раковски“ ще имат възможност да споделят опит с колеги от други учебни заведения.

Гимназията спечели и още един проект по програма „Еразъм +“ на тема: „Към едно училище по-добро за живота – иновативно, креативно и приобщаващо“. Неговата реализация ще започне през новата учебна година. Проектът е насочен както към учениците, така и към преподавателите.

Възпитаниците ще имат възможност да участват в обмен с училища от ЕС. Учителите ще се включат в структурирани курсове. В тях ще се запознаят с най-новите тенденции в материята, която преподават, ще споделят добри практики с колеги от различни европейски страни. Успоредно с това ще подобрят своите езикови, комуникативни, академични и междукултурни умения.

Гимназия „Георги Раковски“ работи по европейски образователни проекти от 1999 г и е желан и уважаван партньор, който си сътрудничи с институции както от ЕС, така и от Канада. През последните години с проекта „Без отпадъци, без загуби“ бе фокусирано вниманието върху опазването на околната среда –приоритет за съхраняването на нашата планета.

Другият иновативен проект бе CinEduc – „Отвори вратите на училището за киното“. С помощта на седмото изкуство и новите технологии, партньори от Белгия, България, Румъния и Франция създадоха сценарий и филмов материал пледиращ в полза на приобщаването.

Дейностите в сферата на европейските проекти ще затвърди имиджа на гимназия „Г. С. Раковски“ като институция, която предлага обучение, обвързано с приоритетите на ЕС и синергията с пазара на труда.