Нови полетни връзки на летищата в Бургас и Варна

Подписан е договор за тригодишно сътрудничество със „СънЕкспрес“, съвместно дружество на „Луфтханза“, „Търкиш Еърлайнс“ и българската „Електра Еъруейс“, за полетна програма между Германия и България. Това съобщиха от дружеството концесионер на летище Бургас „Фрапорт тун стар еърпорт мениджмънт“ АД.

С 32 полетни връзки седмично от седем германски летища (Кьолн, Дюселдорф, Франкфурт/Майн, Хановер, Лайпциг, Мюнхен и Щутгарт) полетната програма значително ще подобри свързаността на летищата в Бургас и Варна, посочиха от дружеството. Оттам са на мнение, че това сериозно ще увеличи потока от германски туристи към Българското Черноморие.

Полетите ще бъдат извършвани от „Електра Еъруейс“, а търговското планиране, продажби, дистрибуция и маркетинг ще се осъществяват от „СънЕкспрес“. Първоначално полетите ще могат да се резервират чрез реномирани туроператори и туристически агенции. После ще има опция за резервация на места и чрез уебсайта на „СънЕкспрес“. Първият полет е планиран за края на май 2025 година. През 2025 година, два самолета „Еърбъс А320“ ще извършват полетите, като единият ще бъде базиран на летището в Бургас, а другият – на летището във Варна. През 2026 г. броят им ще бъде удвоен до четири базирани самолета и допълнително увеличен до общо седем самолета през 2027 година в зависимост от търсенето.