Нови условия за превоз на кучета до САЩ от 1 август 2024 г.

„България Еър“ информира своите пътници, че здравните власти на САЩ въвеждат нови изисквания за пътуване до тяхната страна към пасажерите с кучета поради опасността от разпространение на кучешки бяс, които влизат в сила от 1 август 2024 г.

Изисквания важат за всички пътници, пътуващи с куче (в кабината или в багажните отделения) до Съединените американски щати, независимо от авиокомпанията и трансферното летище, което използват за начало на презокеанския си полет. Промените в условията за въздушен транспорт на кучета до САЩ важат за всички видове животни на борда на самолетите,включително служебни кучета и кучета водачи.

Новите ограничения за превоз на кучета, наложени на всички авиокомпании от американските здравни власти, ще важат за пътувания в срок от 3 месеца, считано от 1 август. Преди подготовката за пътуване на вашето куче, което е разрешено вече само за животни над 6-месечна възраст, трябва да попълните формуляра, предоставен от американските власти на този линк. Ако кучетови е на възраст между 6 месеца и 1 година, то трябва да попълните този формуляр поне 15 дни преди датата на полета.

В деня на заминаването си трябва да представите цифрова или хартиена разписка на попълнената бланка при регистрацията си за полет и пред летищните власти.

Ако не спазвате изискванията, определени от щатската администрация в Центъра за контрол на заболяванията (CDC), със съжаление ви уведомяваме, че ще ви бъде отказано качване на борда с вашето куче за полет до САЩ, както на началното летище на тръгване, така и на трансферното. Имайте предвид, че при отказ за качване на борда на презокеанския полет поради неизпълнение на всички правила, наложени от здравните власти на САЩ, пътникът поема на своя отговорност и за своя сметка всички разходи за премаршрутиране, резервация на следващ полет, хотелско настаняване, транспортни разходи, разходи от личен характер или разходи за ветеринар при нужда за домашния му любимец, както и връщане до началния пункт на тръгване.

Може да се запознаете с новите условия за превоз на кучета, въведени от Центъра за контрол на заболяванията (CDC) от 1 август 2024 г. на тази страница.