Огледалце, огледалце, я кажи, кой е по-дебел, Бойко или Пеевски?!

БОЕЦ – България Обединена с Една Цел

Бойко май иска да стане по-дебел от Пеевски. 
Покупката на ЧЕЗ от хора, близки и свързани със СИК, Пашата и Борисов (виж Биволъ – https://bivol.bg/ginka-cez-1.html ), води до логичният извод, че Буда е решил да надебелее с компания, чрез която може да има определен контрол над половин България. Енергиен контрол. Няма как тази сделка да се е случила без знанието на Борисов. Няма как той да позволи подобна сделка да се случи, ако не е в негов интерес. Добре помни 2013г. и знае, че ЕРП-тата и сметките за ток са оръжие и то оръжие, което сваля правителства.
От друга страна ресурса за крадена намалява, възможностите за инвестиции на „усвоените“ милиони и милиарди също са ограничени и рискови и Борисов е решил да инвестира в сектор, върху който има контрол и то в бизнес, който носи сериозни дивиденти. Готовите пари, колкото и да са много свършват (Пеевски го знае най-добре), енергийните дружества са с гарантирана печалба. Гарантирана от държавата, на върха на която стои самият Буда и сам на себе си ще гарантира печалбата. Класика. Оставката на министърката само потвърждава този сценарий. Така Буда отклонява вниманието от себе си и дори го играе „борец за прозрачност“, сам искайки оставката на Петкова. Тя не изглежда притеснена, напротив. Невъзможно е министъра на енергетиката да не е знаел подробности за сделката и купувачите, както и да не е знаела, че купувачите са и „приятели“ от 20 години и чак в деня на подписването на сделката да се сети, че това е неморално и съмнително и да си подаде оставката. Та нали продавача, чешката държава, е искала информация и данни за купувача от българските власти и институции! Просто е трябвало да стои на поста си за да направи възможното сделката да се случи и след това да изиграе ролята на бушон. Каква и е цената вероятно ще разберем скоро, проследявайки бизнеса на семейството и и насочените към тях милиони от обществени поръчки.
Случващото се обаче означава и друго. Борисов очаква удар и се готви за окопна война. Подобна нагла и дори криминална сделка с компания от национално значение, имаща отношение към националната сигурност, не се е случвала от доста години. От продажбата на Булгартабак сигурно. Булгартабак вече не е този източник на средства и влияние и трябва да бъде заменена с нещо Друго. И другото е ЧЕЗ. Булгартабак бе компрометирана, разпродадена и ограбена през последната година пак пред очите на Борисов. С участието на Борисов, защото той и Пеевски са съсобственици в цигарената компания. Каналите им за контрабанда на цигари през Турция за Ирак, Сирия и С. Арабия бяха разкрити от турските служби и това превърна Бойко в покорен слуга на Ердоган.
Но, има и един проблем. Шиши остава на сухо, а момчето е гладно. 
Предстоят интересни седмици.

Фейсбук