Опит за убийство на бургаски фоторепортер?

 Запалиха гума пред вратата му, жена е обгазена, а целия вход остана без ток

Запалиха гума пред вратата на дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков, докато спи. Пред камерата на бТВ обаче той каза, че това не е за сплашване, а опит за убийство

Обгорели са вратата нa aпартамента, ел.инсталацията на входа и вратата на асансьора. Възрастна жена е била обгазена, а целият вход остана без ток. Сигналът е получен около 3:30 ч., съобщиха от полицията в Бургас.

Полицията е задържала за разпит 37-годишния Петър Биберов.

Преди година фоторепортерът беше нападнат по време на работа, докато снима изгоряло заведение в Морската градина. Делото приключи миналия месец с извънсъдебно споразумение и една година пробация на криминално проявения Петър Биберов.

„Те тогава ми казаха, че ми е бедна фантазията и какво ще ми случва оттук нататък и всъщност те си изпълняват заканите. Аз нищо лошо на никого не съм направил, една снимка за вестника – нищо повече. Обаче това вече не е сплашване, това е опит за убийство и то не само на мен, тука са цял вход хора”, каза Борислав Пенков.

Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. На мястото на инцидента полицаи са извършили щателен оглед, като иззели част от изгорялата автомобилна гума. Установени са свидетели на пожара, част от които вече са разпитани.

Образувано е досъдебно производство.

Дали това е поредния опит за убийство на журналист или целта е само да се очерни входа, а и България пред света ще кажат разследващите, но след екзекуцията на Виктория Маринова и загадките, които остават след задържането на екзекутора й, доверието в тях падна драстично.