Оповестиха премиите за успешно представилите се на олимпиадата

По 250 хил. лева ще получат олимпийските ни шампиони. По наредба ще бъдат изплатени премии на всички спортисти, които са заели до осмо място в класирането на олимпийските игри в Париж. За шампиони премиите са в размер на 250 000 лв., за сребърен медал – 200 000 лв. и за бронзов – 100 000 лв. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното редовно правителствено заседание.

Министър-председателят акцентира върху представянето на българските спортисти на олимпиадата в Париж. „Няма как да не поздравя българските олимпийци, техните треньори и ръководители на федерации затова, че състезавалите се от името на България успяха да направят най-успешната олимпиада от 20 години насам“, коментира премиерът. „Не си приписваме никакви успехи и няма как, държавата като цяло е длъжник“, посочи той. И подчерта, че колкото и да дава държавата средства за спорта, все няма да са достатъчно.

По думите му обаче си струва да се отбележат успехите и да се покаже признателност на спортистите, които прославят страната.