Ориенталска приказка за любов и страст – в Бургас в началото на април

Ориенталска приказка за силна любов и страст ще разкажат в танцов спектакъл Pasha dance theater на 10 април 2024 г. в Арена Бургас. За първи път в България великолепният век на Турция ще бъде представен пред публиката в целия си лукс и красота.

Pasha Dance Theatre, турски театрален и хореографски спектакъл, ще разкаже за една далечна епоха в съвременна интерпретация. В постановката участват няколко десетки танцьори и акробати от най-високо ниво. Използвани са две хиляди автентични носии и модерни визуални и светлинни ефекти.

Зрителите ще станат свидетели на една безсмъртна любовна история, започваща с думите „Имало едно време” по старите земи на Анадола, минаваща през огън и вода и ухаеща ту на пролет, ту на зима.

Млад паша обича одалиска (робиня или наложница в харем) с приказна красота и тази любов е изобразена на публиката с хармонията на скръбта, въплътена от това танцово шоу. Всичко това, съчетано с оригинална музика, потапя публиката в аромата на една ориенталска приказка – историята за невероятната любов на могъщия Паша и красивата одалиска. Пред зрителите ще  оживее в истинския му лукс, красота и блясък Великолепният век на Турция.

След успешни премиери в Турция и Дубай, спектакълът на Pasha Dance Theatre тръгва на първото си европейско турне. Оригинална музика и аранжимент на композитора Ючел Арзен. Артистичен директор на спектакъла е г-жа Серпил Сунай. Програмата е в две части с антракт.