Отличени бургаски спортисти

Кметът Димитър Николов отличи трима бургаски спортисти, които през месец юни постигнаха престижни успехи на европейски първенства. Това са Руси Хаджиев, Георги Попов и Петър Борисов. „Вие сте гордост за Бургас и вярвам, че със своите успехи ще мотивирате много състезатели, които на свой ред да прославят името на нашия град”, каза на награждаването кметът Николов.

Руси Хаджиев стана европейски шампион по кудо в надпреварата в Рим, Италия, като спечели срещу световния шампион от Токио 2023 г.

Другият състезател на СК „Кудо Бургас“ – Георги Попов, стана сребърен медалист за юноши старша възраст най-тежката категория. На полуфинала той извади рамо, но продължи срещата и спечели. Поради лекарска забрана Попов не бе допуснат до финала, но въпреки това неговото участие е достойно за уважение. Треньор на двамата състезатели е Антоан Парчев.

Димитър Николов отличи и бургаския щангист Петър Борисов, който спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани в Норвегия.

На срещата със спортистите присъстваха зам.-кметът по туризъм и спорт Манол Тодоров и директорът на дирекция „Спорт” Веселина Деведжиева.