Отново инициативата „Мениджър за един ден“

Президентската институция днес е домакин на инициативата „Мениджър за един ден“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Двама младежи ще се включат в работния процес на институцията, като държавният глава Румен Радев ще посрещне в кабинета си Аделина Кънева, ученичка в математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе, която ще е президент за един ден. Вицепрезидентът Илияна Йотова пък ще сподели работния си ден с Димитър Марчев от Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев.

За трета поредна година президентската институция подкрепя инициативата „Мениджър за един ден“, посрещайки двама младежи, които да влязат в ролята на президент и вицепрезидент. Инициативата е организирана от „Джуниър ачийвмънт България“ и в нея могат да участват ученици и студенти от цялата страна. Крайният срок за кандидатстване бе до 10 октомври 2024 г.

Инициативата за кариерно ориентиране за младежи над 16 години „Мениджър за един ден“ ще се проведе на 24 октомври 2024 г. Тя предоставя възможност на над 1000 ученици и студенти от цялата страна да се потопят в динамичната атмосфера в работата на над 100 водещи компании, институции и организации у нас, обясняват организаторите.