Още един оператор на тротинетки идва в Бургас

Европейският оператор на електрически тротинетки под наем „Болт“ (Bolt) започна дейността си в Бургас с 250 превозни средства, съобщиха от компанията. В зависимост от търсенето се планира увеличаване на броя на тротинетките.

„Преди първото пътуване всеки клиент трябва да се регистрира в нашата платформа и трябва да бъде на поне 18 години, за да го направи. Нашата усъвършенствана GPS система контролира как тротинетките ни се паркират и управляват, за да се гарантира безопасността на всички на улиците. Тротинетките ни имат електронен ограничител на скоростта до 20 км/ч, което означава, че превишаването на тази скорост не е възможно дори когато се спускат по наклон. Освен това се съгласихме да има зона с ниска скорост в парковите райони, където скоростта на тротинетките ще бъде автоматично ограничена до 15 км/ч.“, разясни Теодор Рачев, оперативен мениджър на „Болт“ в България.

Бургас е третият град у нас, в който компанията разширява присъствието си, след първите е-тротинетки в столицата и във Варна.

„Болт“ е вторият оператор за отдаване на електрически превозни средства под наем в Бургас. През 2021 година базираната в Сан Франциско компания „Лайм“ (Lime) разположи 100 електрически тротинетки в града. Малко след това общинската администрация въведе допълнителни изисквания за ограничаване на скоростта на електрическите превозни средства, които се отдават под наем. Последва и определянето на зони, забранени за движение – главните пешеходни улици в централната градска част. В Морската градина движението все още не е ограничено, но се извършва при по-ниска максимална скорост.