Още една изложба в Бургас

Два големи таланта – Михаил Лалов и дъщеря му Гергана Лалова представят емоции  в „Зелено, Синьо, Жълто” в  Галерия „АТЕЛИЕ R“.  Съвместната им изложба в бургаската галерия ще бъде открита на 22 август 2024 г. в 18:30 часа. Експозицията включва живопис и керамика.

Михаил Лалов  има над 50 самостоятелни изложби и десетки участия в съвместни експозиции. Той е бил сценограф на редица постановки в театралните салони на страната. Творбите на Лалов са познати на широката публика, не само в страната, но и зад граница. Негови изложби са показвани в Германия, Франция, САЩ, Великобритания, Гърция, Кипър, Турция, Македония, Люксембург, Латвия, където печели и конкурс и работи във фондация „Ротко” през 2015 година. Картини на Лалов са собственост на Националната художествена галерия, на редица галерии в страната и на частни колекционери от Европа, Азия и Америка.

Гергана Лалова е завършила Национална художествена гимназия %Акад. Илия Петров” в София със специалност „Графика”. През 2002 г завършва Национална художествена академия. От 2009 работи като художник-гримьор в екипа на „Глобал филмс” за предавания и телевизионни проекти: „Господари на ефира”, „Като две капки вода”, „Маскираният певец”, „Пълна лудница”, „Великолепната шесторка”, „България търси таланти”, „Звездите в нас”, „С Рачков всичко е възможно” и други.

Има няколко самостоятелни изложби и повече от десет участия в групови изложби в България и чужбина. Представяла се е съвместно със своя баща и с Васил Василев – Зуека. Гергана участва в редица практически семинари в България и чужбина.

Изложбата ще гостува в галерия „Ателие R” до 15 септември 2024 г.