Пак се възнамеряват да затягат мерките поради ковида

На 24 октомври 2024 г. в България продължава да се задълбочава тревогата относно високите нива на заболеваемост от Ковид-19. Здравните власти обсъждат въвеждането на по-строги мерки в болниците и ограничаване на плановите хоспитализации в региони с висока заболеваемост. Вече е възможно и затварянето на училища в засегнатите райони, за да се ограничи разпространението на вируса.

Според експертите от Министерството на здравеопазването болничната система е под силен натиск поради нарастващия брой случаи. Лекарите са на ръба на физическо и психическо изтощение, което налага предприемането на допълнителни мерки за облекчаване на натоварването. Въпреки че за момента няма национално затваряне на учебни заведения, образователните власти предупреждават, че училищата вече не са безопасни при текущите нива на разпространение на вируса  .

Очаква се в следващите дни да бъдат обявени нови решения, които ще включват по-строги ограничения за събирания на закрито и потенциално въвеждане на дистанционно обучение в засегнатите региони.