ПГРЕ „Г. С. Раковски“ с два проекта по „Еразъм+“

През настоящата учебна година ПГРЕ „Г. С. Раковски“ започна работа по нов образователен проект, насочен към ръководния и преподавателския екип на гимназията. Целта е подобряване управлението на учебното заведение в контекста на най-съвременните изисквания, посочени в европейката стратегия за образование и споделяне на добри практики в областта на иновацията.

Дейностите ще бъдат реализирани съвместно с ICT, Aspect Occitanie, Polytech Nantes, PPA Business School Paris, Université de Versailles – партньори от Франция, и Srednja Strucna Skola “Branco Radicevic” – Сърбия.

За гимназията това е възможност да продължи и надгради опита, придобит по време на проектите за иновация съвместно с европейски екипи. Учителите ПГРЕ „Г. С. Раковски“ ще имат възможност да споделят опит с колеги от други учебни заведения. Ръководството със съдействието на научни ръководители ще получи подкрепа в различни ситуации и контексти, пред които го изправят предизвикателствата в съвременният образователен процес.

„Към едно по-добро училище за живота – иновативно, креативно и приобщаващо“ е името на втория проект по програма „Еразъм+“, който ПГРЕ „Г. С. Раковски“ спечели през тази учебна година. Той е насочен както към учениците, така и към преподавателите.

Възпитаниците на гимназията ще имат възможност да участват в обмен с училище от ЕС. Учителите, от своя страна, ще получат възможност за участие в структурирани курсове. В тях те ще се запознаят с най-новите тенденции в материята, която преподават, ще  споделят добри практики с колеги от различни европейски страни. Успоредно с това те ще подобрят своите езикови, комуникативни, академични и умения.