Пеевски продължава с неадекватните си твърдения

„Проруските проксита, които ме атакуват, свършиха. Няма Москва да командва България“, коментира пред журналисти председателят на ДПС Делян Пеевски в отговор на въпрос за твърденията на Цветан Василев, че Петьо Петров е доказано основен участник в организацията на удара срещу Корпоративна търговска банка през 2014 г., а организаторът е Делян Пеевски.

Без да коментира думите на Василев, Пеевски веднага смени темата и показа на журналистите снимка на човек, за когото твърди, че от името на президента Радев оказва натиск върху кандидата за премиер при съставянето на служебното правителство. „Това лице – Александър Нейчев, това е човекът, който всеки ден е в парламента от името на Мистър Кеш – Радев, с пряк телефон оказва натиск върху кандидат-премиера“, посочи Пеевски. „Ето го човекът, това е другият касиер, който е тайният касиер освен Копринков, който събира рушветите на Мистър Кеш – Радев“, каза той.

„Имаме един фалшив президент, който в момента се опитва противоконституционно, да излъчи правителство“, коментира още Пеевски и го призова „да си свали маската“. Ако иска да управлява, да излезе на политическия терен, не да се опитва в момента да назначи правителство, за да може да фалшифицира изборите през това лице, добави той.