Петима бургаски творци са подкрепени от общината

Светла Гунчева, Елена Стойчева, Митко Джунгуров, Слави Томов и Екатерина Капрова са бургаските автори, които са получили финансиране от фонд „Култура” на община Бургас. Те са спечелили подкрепата на проф. д.ф.н. Калина Лукова, литературният критик Антон Баев и поетесата и бард Татяна Йотова. На база на техните доклади се дава и становището на комисията по оценка на книги.

Както и тази на Премиерата на детския роман на Елена Стойчева „Мери и Лепреконът“ – един увлекателен разказ, провокиращ въображението на деца и родители, бе вчера, 25 октомври 2024 г., роман си „Съдник“ на Митко Джунгуров.

Днес, 26 септември 2024 г., от 18 часа в Дома на писателя Екатерина Капрова ще разкаже на публиката за стихосбирката си „Това си е между мен и Господ“. Лириката се определя като сложна изповед, преминаваща през самоанализ, себепознание, декадентски настроения, гняв и дори богохулство.

Романът „Магдалина“ на Слави Томов ще бъде представен на 15 октомври 2024 г., в програмата на Есенните литературни празници.

Стихосбирката „Диагноза есен“ на Светла Гунчева вече имаше своята премиера пред ценителите  на поезията. Изтънчените творби в сборника са оригинална симбиоза от музика, синестезия и метафорични ключове.