Помощ от футболен турнир за Отделението по неонатология на УМБАЛ – Бургас

За пети път благотворителен футболен турнир помага на най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас. Традиционната инициатива „Заедно за децата на Бургас“ – футболен турнир на малки вратички, се проведе на 31 август 2024 г. с цел покупката на апаратура за Отделението по неонатология на УМБАЛ – Бургас. Пациенти на отделението са новородените – както здрави деца, така и недоносени и родени преждевременно. Тук се грижат и лекуват деца, родени едва 500 – 600 грама.

Благотворителната инициатива тогава събра средства за покупка на 4 перфузора и 2 неонатални пулсоксиметра. Перфузорите служат за прецизно подаване на медикаменти, а пулсоксиметрите измерват жизнените показатели на бебетата, настанени в кувьози.

Апаратурата сега е предадена на началника на отделението д-р Стилияна Томова, която отправи своите благодарности към дарителите – участници в турнира. „Пета поредна година тази инициатива подпомага нашата дейност. От името на целия ни екип благодаря за доверието и не само за материалната, а и за моралната ви подкрепа“, сподели д-р Томова.

Организатори на турнира „Заедно за децата на Бургас“ са Боян Дяков и Явор Жеков с подкрепата на Спортен център „Диалог 359 Арена“, Автокъща DYAKOV, Therma Numera SPA & Wellness, Езиков център Words и община Бургас.