Поход в подкрепа на християнското семейство

Със скандирания „Мъж, жена, деца – това е нашата страна“, „Ние не мразим, говорим истина“ и други през централни столични улици премина „Поход на семейството“. Инициативата се реализира също в Пловдив и във Варна.

Организираме похода, защото заплахата за семействата продължава да е силна – имаме много разводи, много разрушени семейства, самотни родители, лош морал в обществото, лошо възпитание и искаме да защитим правата на децата и на родителите, да утвърдим брака между мъж и жена. Това каза за медии Ивайло Тинчев, председател на Националната асоциация „Поход за семейството“.

Не са малко хората, които се включват в похода, а следващата седмица отново ще има събитие в подкрепа на семейството и брака. По думите му участниците в похода се включват с искане за здрави семейства, децата и родителите да имат добри взаимоотношения, в обществото да се изграждат морални ценности. В евентуални еднополови семейства ни притеснява това, че се опитват да наложат семействата си като модел, който да бъде предаден на поколенията, добави той. Според него, ако в училищата има обучение за еднополови бракове, все повече деца ще започнат да възприемат тази идея. Не искаме да има тази пропаганда, добави Тинчев.

Походът започна от пространството пред Народния театър „Иван Вазов“, премина пред Съдебната палата и завърши в парка пред Националния дворец на културата, където за децата бяха организирани игри.