ПП-ДБ призоваха за спешното приемане на важни закони след ваканцията

„Продължаваме промяната -Демократична България“ призова след ваканцията депутатите да приемат важни законопроекти и решения. Декларацията беше прочетена от трибуната на Народното събрание от Лена Бориславова.

„Сега ще излезем във ваканция за две седмици, но след това имаме три седмици, в които можем да приемем закон за личния фалит, закон за защита на лицата, подаващи сигнали, закон за съдебната власт, правилата за антикорупционната комисия и оставката на Антон Славчев“, посочи Бориславова. Нека всички заедно да покажем, че има смисъл да бъдем народни представители, призова тя.

„Вече седмици наред правна комисия или не провежда заседание или не включва в дневния си ред закон за личния фалит, закон за защита на лицата, подаващи сигнали и закон за съдебната власт, който ще попречи този дискредитиран Висш съдебен съвет да си избере нов политически зависим главен прокурор за следващите седем години“, коментира Лена Бориславова. Свикайте правната комисия и разгледайте тези три законопроекта, призова тя парламентарната група на ГЕРБ.