Превозвачите протестират заради Макрон, не може да им помогне и арменският поп

Така нареченият „Закон Макрон” ги задължава на три седмици да почиват у дома 45 часа, както и задължителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона

Десетки тираджии задръстиха София. Столицата остана блокирана, но не само заради срещата на върха. Протестът на превозвачите срещу така наречения закон „Макрон” ще се помни повече от събора на евроджендърите които умуват за бъдещето на „обединена“ Европа.

С лозунги „Има ли място за нашия бизнес в ЕС”, „Европа на две скорости = на заден ход на България” и „Транспортен пакет 1 и 2=Exit” превозвачи от цялата страна излязоха на национален протест, съобщава Нова телевизия.

Тираджиите се обявиха против т. нар. „Закон Макрон”, който ги задължава на три седмици да почиват у дома 45 часа, както и задължителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона. Според тях тези рестриктивни мерки ще доведат до фалит както на международния транспорт, така и на автобусния. В София по дължината на бул. „Цариградско шосе” има повече от 80 камиона и над 60 автобуса.

„Макрон, не разделяй Европа” – това е едно от посланията на българските превозвачи до френския президент. Готвените промени щели да ощетят сериозно международните шофьори. Ако оставят камионите без надзор, те подозират, че кражбите на гориво и стока ще зачестят.

Сега превозвачите са в очакване европейските лидери да ги чуят и да намерят решение. Това обаче едва ли ще се случи, ако не успеят с тировете си да пробият блокадата и да стигнат някак си до НДК, за да развалят джендърския събор. Не може да им помогне и арменския поп, защото вниманието му е ангажирано само със Западните Балкани, сякаш се кани да им чете литургия, пардон да им усвоява парите от еврофондовете.