Предизборно събрание на „БСП – Обединена левица“

Хиляди изпълниха зала „Арена Шумен” на събитието на „БСП – Обединена левица“ – своеобразна кулминация на предизборната кампания. То събра ръководството на партии в лявото обединение, водачи на листи от цялата страна, кандидати за народни представители от няколко района. Събитието беше уважено и от представители на местната власт, сред които кметът на Шумен Христо Христов, на Нови пазар Георги Георгиев, на Разград Добрин Добрев, заместник-кметът на Силистра Стилиян Стойчев.

„Ако искаме да пречупим гръбнака на мафията, овладяла държавата, трябва да излезем и да гласуваме с № 28“, призова водачът на листата на „БСП – Обединена левица“ във Варна и Шумен Борислав Гуцанов. Председателят на парламентарната група на БСП в настоящия парламент беше своеобразен домакин на голямото събитие.

Той обърна внимание и на размерите и тежестта на контролирания вот при ниска избирателна активност: „При този купен вот една трета от 240-те народни представители може да влязат през задната врата. Те ще изпълняват ли волята на българския народ? Не, ще правят каквото им е наредил някой друг.“ Гуцанов беше категоричен, че идеята на „БСП – Обединена левица“ е да бъде алтернатива на случващото се в държавата през последните 10 – 12 години и да защитава националния интерес.

„Нужна ни е справедливост. Особено в съдебната система, която е ключово важна. Не е нормално ВСС с изтекъл мандат да избира главен прокурор за 7 г., абсурд е същият ВСС да избира и кой да ръководи ВАС, за да продължи това задкулисие от двама души в републиката. Спирачката на всичко това е „БСП – Обединена левица“, каза Гуцанов.

Своеобразен подарък от Борислав Гуцанов за хилядите в залата беше концерт на звездата Камелия. Тя вдигна залата на дълго хоро, но преди това се обърна към публиката със свой призив: „За мен е важно като гражданин всеки път да излизам и да давам своя глас. Това е богатство, защото само свободният човек има тази възможност. Ако ние не се хванем да решим нашата си съдба, кой да я решава? Поговорете със себе си и излезте да гласувате за хората, които са ви докоснали, а след това може да им търсите отговорност.“