Предстои закриването на Международната олимпиада по изкуствен интелект

Първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, чийто домакин е Бургас, ще завърши с официална церемония по награждаване на най-добрите участници и голямо българско хоро утре, 14 август 2024 г., от 16 часа в Конгресния център. Преди това всички над 300 състезатели, ръководители на отбори и членове на журито ще пристигнат в 14:30 часа в Конгресния център, за да присъстват от 15 часа на лекция на гиганта Google.

Веднага след нея с атрактивни сценични ефекти от @elektrick.me ще бъде даден старт на церемонията по награждаване на най-добрите участници в IOAI. Отличия и медали ще бъдат връчени на състезателите и в двата кръга на олимпиадата – научен и практичен. Видео презентация от elektrick.me ще проследи всичко най-интересно от престоя и състезанията в Бургас, а голямо българско хоро ще закрие олимпиадата.

Събитието се организира от фондация ЛЕРАИ, с подкрепата на община Бургас, Министерството на образованието и науката и под патронажа на президента на Република България. Партньори и спонсори на олимпиадата са институции, неправителствени организации и компании от цял свят.