Предстои нова мащабна инвестиция в Бургас

Американската компания „Хъниуел аероспейс“, специализирана в предоставянето на инженерингови услуги и създаването на различни потребителски продукти и аерокосмически системи, ще произвежда компоненти за авиационни двигатели в Бургас. Това стана ясно след среща между висши мениджъри на компанията и представители на община Бургас.

„Гостите се запознаха с работата на Научноизследователския и производствен комплекс на „Сигматек“ ЕООД, който развива своята дейност в Индустриален и логистичен парк – Бургас. Тази компания е единственият партньор на „Хъниуел аероспейс“ в България“, посочват от на община Бургас. Делегацията от САЩ е била приета от кмета Димитър Николов, който гарантира пълно съдействие от страна на администрацията за бъдещите планове на американското дружество.

Посещението на негови представители в Бургас е свързано с финализирането на многомесечни преговори, технически  изпитания и сертификация, включително за съответствие на нормите и изискванията на американските регулатори, както и за стартиране на същинското производство по изпълнението на договора им със „Сигматек“.

„В Бургас вече ще се изпълнява нанасяне на термоустойчиви покрития по електронно-лъчев способ върху детайли на турбините на авиационни двигатели, както и техния ремонт чрез прилагане на иновационни технологии и уникално оборудване“, посочиха още от общината. Припомняме, че „Сигматек“ започна строителството на базата си в Бургас за производство, ремонт и рециклиране на компоненти за самолетни двигатели през 2018 година.