Предстои общинският плувен маратон в Бургас

Общинският плувен маратон в откирити води от остров Света Анастасия до Моста ще бъде тази събота, 27 юли 2024 г. от 9 часа. За първи път той ще се провежда с минимална такса за участие, с която община Бургас ще подпомогне лечението и благотворителната кампания „Заедно за Марти“.

Таксата от 10 лева за участие на човек, както и желаещите да оставят допълнително средства ще се събират в дарителска кутия, която ще бъде налична при регистрацията на участниците в деня на провеждане на маратона. Всички желаещи да участват трябва да се явят в същият ден – 27 юли 2024 г. в 7 часа на морската гара в Бургас за регистрация.

В маратона могат да участват всички граждани и гости на град Бургас, навършили 16 години и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши в деня на провеждането. В 8 часа допуснатите за участие състезатели ще бъдат извозени с общинския кораб до остров Света Анастасия, а стартът ще бъде даден от острова в 9 часа.

Разстоянието по права линия е 6400 метра. Финалът на маратона ще бъде на плочата на Мостика, както и церемонията по награждаване. По време на преплуването ще бъдат осигурени реанимационен екип по вода и водолазен екип, които ще придружават участниците по целия маршрут.

Общия размер на паричния награден фонд е в размер на 7900 лева.

При лоши атмосферни условия община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона с оглед безопасността на състезателите по време на проявата, като своевременно ще информира посредством официалната страница на община Бургас желаещите за участие и всички институции, ангажирани с провеждането на плувния маратон.

Заявки за участие се подават до 26 юли 2024 г., петък, на мейл: harietagar@abv.bg или на телефон: 0888 239 720.