Предстои още един горещ концерт в Бургас

Бурни ритми и жарки емоции ще поднесат на бургазлии и гости двама от най-любимите  балкански музиканти – Иво Папазов и Калман Балог и техните оркестри на 8 август 2024 г.. Концертът ще започне в 20:30 часа,  на откритата сцена на Културен дом НХК.

Иво и Калман имаха своята първа среща 2003 година на голям съвместен концерт и проект в Будапеща. Оттогава ги свързва дружба, която имаше своята кулминация в юбилейния концерт по случай 60-годишнината на Иво Папазов в световната зала „Бозар” в Брюксел.

За пръв път двамата се срещат след толкова години приятелство на българска земя, и то на един много специален ден. В международния ден на циганската музика, зрителите ги очаква пътешествие из Балканите.

Една зрелищна среща на двама огромни в световната етно музика и техните още по-мащабни оркестри, пълни с витоузи, като Ласло Балог, Салиф Али, Нешко Нешев, Ксаба Новак и Атешкхан Юсейнов, следвани от плеяда млади таланти, като Ное Балог, Ференц Ковач, Ненко Цачев, Аделин Недялков. Разбира се, в центъра е доайенът на българския фолклор – великолепната Мария Карафезиева.

Билети се продават на каса „Часовника“.