Предстои фестивал на виното в Бургас

От 19 до 21 юли 2024 г. Бургас става столица на виното в България благодарение на 12-ото издание на Wine and Spirits Fest Burgas. Фестивалът на виното обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки.

Тази година събитието е с нова локация, а именно ICCB – Международен конгресен център Бургас, зала „Черноморие”, на Морската гара в града. Фестивалът се провежда в рамките на 3 дни от 16 до 22 часа, за да отговори на летния график на своите посетители от Бургас и курортите по българското Черноморие.

Wine and Spirits Fest Burgas 2024 ще се проведе под егидата на Международната организация по лозата и виното, която тази година отбелязва своя 100-годишен юбилей. Партньори на събитието са още Изпълнителната агенция по лозата и виното, Националната лозарско-винарска камара, Съюзът на енолозите в България, община Бургас и кметът на града Димитър Николов.

Всяка година Wine and Spirits Fest Burgas представя ексклузивно бутикови винарни от цял свят, които показват изключителни селекции на вина. На 16 и 17 юли международно дегустационно жури ще проведе конкурс и ще оцени всички участници, като селектира най-добрите от тях в 4 категории. Награждаването на победителите от конкурса ще се състои на 19 юли по време на фестивала и в присъствието на специални гости.