Премиера на „Гунди – Легенда за любовта“

Тази вечер, 9 октомври 2024 г., в София ще е най-мащабната премиера на българско кино. Филмът „Гунди – Легенда за любовта“ ще бъде показан в „Арена София“.

Зрителите ще видят неразказани досега истории от живота на футболиста Георги Аспарухов с голямата му любов Величка Маркова, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край. Ще оживеят и някои от най-легендарните мачове, в които той участва.

Лентата ще се прожектира на огромен 30-метров екран – най-големият издиган на територията на България, а 8000 хиляди зрители ще могат да съпреживеят историята на един от емблематичните български спортисти.

За събитието в напълно разпродадената зала „Арена София“ ще се появи целият снимачен екип и актьорски състав на продукцията. Ще присъстват и съпругата на Георги Аспарухов – Величка Маркова и синът му – Андрей Аспарухов.

Футболистите, спортно-техническият щаб и ръководството на Левски също ще присъстват на премиерата.

По-рано днес стана ясно и че представителният тим на България става партньор на филма „Гунди – Легенда за любовта“. Като част от партньорството ще бъде подкрепена и инициативата по изграждането на паметник на съотборника и добър приятел на Аспарухов в националния отбор – Динко Дерменджиев.

А символично 9 дни след грандиозната премиера на днешния 9 октомври, продукцията ще бъде пусната по киносалоните в цялата страна.