Премиера на книгата „Съдник”

Премиерата на най-новата книга на уважавания бургаски литератор Митко Джунгуров събра приятели, колеги и писатели, а той самият не скри вълнението от специалната вечер. За да покажат уважение към своя учител в двора на писателската къща дойдоха десетки ученици, а най-верният му спътник, съпругата му Любов Джунгурова, която е и редактор на книгата му „Съдник”, направи интересно резюме за идеите в основната сюжетна линия и дефинира езикът на писане, като „грапав от емоции”.

Книгата е финансирана от община Бургас по фонд „Култура”. Сред официалните гости бе зам.кметът Диана Саватева.

Авторът определи четивото, като повест и сподели, че е обмислял повече от десет заглавия, преди да стигне до точното наименование – „Съдник”. На представянето стана ясно, че героите са прототипи от реалния живот и е писана повече от две години.

Гостите се насладиха на комплимент от класически изпълнения.

„Съдник” е пътешествие из обременените семейни взаимоотношения на двама братя по време на прехода. Сюжетът представя героите в момент на самопознание. Съдбите им са грозните прози на съвременния човек, разкриващи неговите несъвършенства и истинска същност.

 

Митко Джунгуров е родом от Бургас. Завършва специалността „Българска филология” в ПУ „Паисий Хилендарски”. Дългогодишен преподавател е по български език и литература в ГПНЕ „Гьоте” – Бургас.