Приоритет на ГЕРБ-СДС е модернизацията на пътищата в Бургаска област

„Работя усилено за модернизацията на пътната инфраструктура в Бургаска област. Бургас – Айтос, Бургас – Средец, Бургас – Малко Търново – това са пътни артерии с изключително важно значение за развитието на Бургаския регион”, сподели Жечо Станков, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС.

Предварителните инвестиционни проучвания за бъдещите четирилентови пътища вече са внесени в Агенция „Пътна инфраструктура“. Тези пътни артерии ще облекчат  все по-увеличаващия се трафик между Бургас и Айтос, Средец и Малко Търново и ще направят пътуването на хора и товари по-безопасно и по-бързо.

Това всъщност е инвестиция в транспортна инфраструктура, насочена към бъдещето, тъй като при Малко Търново е граничният пропускателен пункт за Турция, който с изграждането на магистрала „Черно море” ще стане много предпочитан за превозвачите на стоки и други товари.

Сега предстои не по-малко важното – в следващия състав на Народното събрание, народните представители и държавата, да осигурят средствата за изграждането на тези четирилентови пътища.