Приятен следващ уикенд предстои в Бургас

В Бургас предстои още един динамичен уикенд, изпълнен с много събития. Техен епицентър ще бъде „Егаси феста” на Морска гара, който ще събере меломани за страхотна среща с редица изпълнители. Музикалният фестивал се завръща за второ издание на 23 и 24 август 2024 г. Събитието ще включва над 20 хип-хоп изпълнители от българската и световната сцена.

Програмата на фестивала ще започне на 23 август (петък). Тогава на сцената ще се качат емблематични хип-хоп изпълнители като C-Block, Turbo B, Down Low, Румънеца и Енчев, DJ Marti G и други.  Втората фестивална вечер е на 24 август (събота). Тя ще бъде посветена на легендите на българския хип-хоп, сред които „Гумени глави”, F.O. & Peeva, 42, Young BB Young, „Ран нация”, Спенс и още популярни имена.

На 23 и 24 август в Бургас ще се проведе и „Солени ветрове“ – фестивалът на бардовете, на поетите с китара. За шестнадесета поредна година той привлича изпълнители от различни краища на България, а сега пристигат двадесет и шест индивидуални изпълнители и пет дуетни формации; международните участници са от Русия и Италия.

Не пропускайте още новия музикален проект на Милица Гладнишка – „Лисицата и котараците” – на 23 август (петък) на остров Света Анастасия. Началото е от 21 ч., а билети могат да се закупят в Туристически информационен център до Часовника, в Магазия 1, events.gotoburgas.com и Grabo.bg. Ден по-късно на острова едно от известните имена на световната клубна сцена – Christian Craken, подготвя зрелищно парти.

Изложбата „Модернистите на ХХ век”, подредена в бургаския Културен център „Морско казино”, три дни ще посреща гости с вход свободен. Това ще се случи на 21, 22 и 23 август в зала „Александър Георгиев – Коджакафалията”, която ще е с работно време от 10 до 23 часа, а зала „Георги Баев“ – от 18 до 23 часа.