„Пробуждане между редовете” през юни в Бургас

Със силно послание и многообразие от художествени стилове изложбата „Пробуждане между редовете” ще срещне жителите и гостите на Бургас с въздействащото изкуство на двадесет и трима български артисти, вдъхновени от женската сила. Те разгръщат своя визуален прочит на 30 истории, написани от общността на Жените Survivors. Експозицията се реализира с подкрепата на fбщина Бургас и ще бъде открита на 3 юни 2024 г. 18:30 ч. в Културен център „Морско казино”, зала „Георги Баев”.

В откриващата вечер гостите ще се насладят на изпълнения от талантът на „Гласа на България” Калоян Николов. В приятната морска атмосфера гостите ще могат да срещнат лично менторите и психолозите на фондацията, както и Жените Survivors – първата по рода си българска общност от жени, успели да излязат от връзка с насилие и поели към промяна и нов живот.

„Пробуждане между редовете” е част от постоянно развиващата се арт програма на фондация Emprove, която цели да докаже, че изкуството във всяка негова форма е ненадминат терапевтичен и социално ангажиращ похват както за създателите му, така и за неговите ценители. Изложбата ще може да се разгледа до 12 юни.