Продължават пазарлъците за състава на регулаторите

Явно продължават пазарлъците в управляващото мнозинство, включително и ДПС по отношение смяната или попълването съставите на регулаторите, от които зависят важни за държавата решения.

„Няма как да допуснем ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите”, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков пред журналисти в парламента. Според него при този тип решения е ясно, че трябва да има равнопоставеност, защото, ако има превес на едната страна, „в случая на ГЕРБ и ДПС взети заедно”, то този превес ще доведе до решения, които ще са срещу обществения интерес.

Кирил Петков констатира, че липсва доверието, което трябва да го има между партньори, „за да можем и ние да дадем възможност да има контрол на едната или другата партия“.

Петков обясни, че очакват някакво предложение от ГЕРБ. „Не може само да казваш не сме съгласни с това, не сме съгласни с онова, ние не сме съгласни с всичко, ами дайте предложение”, каза съпредседателят на ПП.

Очевидно е, че конфликтът се задълбочава и възможността за постигането на консенсус все повече се отдалечава. А срокът за планираната ротация във властта наближава.