Продължават събитията по повод 90 години от рождението на Христо Фотев

Поетично-музикалният спектакъл „Жив”, посветен на творчеството на големия поет Христо Фотев, ще се състои на 12 септември 2024 г. от 19 часа в Културен дом НХК. Зрителите ще имат възможността да се насладят на красива поезия, чувствена музика, емоционални танци и на един почти забравен Бургас.

Режисьор и автор на проекта е Теодор Каракачанов, родом от Созопол. Продуцент е бургазлията Георг Киряков, чиято инициатива е стиховете на големия и малко позабравен в днешно време творец Христо Фотев да звучат на голямата сцена.

Всички актьори, които участват в „Жив”, са студенти на именития режисьор и преподавател проф. Снежина Танковска – Теодор Каракачанов, Георг Киряков, Христо Тенчев, Спартак Панталеев, Слав Бойчев, Георгий Михеев, Велина Георгиева, Емилия Радичева и София Джустрова. В спектакъла със специално участие ще се включат също и актьорите Ники Илиев и Любомира Башева. За музикалната част ще се погрижи обичаният бургаски изпълнител Стефан Илчев.

Повторното представяне на вече доказалият се спектакъл, дело на младите актьори, е по повод 90 години от рождението на Христо Фотев и събитията, свързани с това от март насам през 2024 г.