Промяната в условията за влизане в Израел ще бъде в сила от 1 януари 2025 г.

„България Еър“ информира своите пътници, че се променя срокът за влизане в сила на новите условия за посещение на Израел, въведени от местните власти това лято. Националният превозвач публикува анонс на своя сайт в края на месец юни, свързан с изискването за електронно разрешение за пътуване (ETA-IL) за държавите, освободени от визи като България, което трябваше да влезе в сила на 1 август 2024 г. след пилотен период, започнал на 1 юли.

В отговор на постъпилите множество международни искания за преразглеждане на датата на въвеждане на новото изискване към пристигащите чужденци и туристи израелската администрация извърши задълбочен преглед и реши да удължи пилотния период с още пет месеца. Сега изискването за ETA-IL за държавите, освободени от визи, сред които е и нашата страна, ще влезе в сила на 1 януари 2025 г.

През този период всички авиокомпании от цял свят, превозващи пътници до международното летище Бен Гурион в Тел Авив, като в това число е „България Еър“ ще могат да използват допълнителното време за подготовка, координация и въвеждане на електронните разрешения в технологичните системи.

Повече информация относно всички изисквания, условия и процедури за влизане в Държавата Израел, може да видите в секцията на близкоизточната страна, намираща се в страницата на официалния сайт на Министерство на външните работи на Република България ТУК.