Първан Симеонов – Президентът отново е с вдигнат юмрук

Страната се превръща в заложник на битката за ДПС. Конституционната криза е по-малкият проблем. По-големият проблем е, че ако следващите месеци България се занимава главно с това дали сме за или против г-н Пеевски, е загуба на време. Това предупреди Първан Симеонов, директор на социологическата агенция „Галъп интернешънъл Болкан“ пред медия. Той прогнозира, че след разцеплението в ДПС може да има опит за взаимодействие и синхронизация на различните лагери срещу Пеевски. Според него „ПП-ДБ са ясни, също – президентът Радев, ДПС на Доган и Костадин Костадинов“, резюмира той

„БСП след ерата „Нинова“ бавно поемат към президента. ИТН ще покажат, че нямат зависимости. И главното изчакване и въпросителна е Борисов. Той в типичния си стил чака кой ще надделее в ДПС, защото в своята политическа сила намира определени зависимости. Ако Доган надделее и Борисов ще започне да се изчиства от такива зависимости“, обясни Първан Симеонов.

Неодобрението на предложения кабинет на кандидата за премиер Горица Грънчарова от президентството, Симеонов коментира, че Румен Радев отново е влязъл в ролята си на президент с вдигнатия юмрук. Пуснал е закона за забрана на пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата, сега е върнал Грънчарова.

Според него „България си самопричини в последните години от нищо нещо, заради упорството на хора, само и само да останат на политическия терен“.