„Пътят на предприемача” през април в Бургас

Националното информационно турне под надслов „Пътят на предприемача” на „София Тех Парк” ще гостува в Културен център „Морско казино“, зала „Петя Дубарова” от 15:30 часа на 10.04.2024 г. Партньори на събитието са „Джуниър Ачийвмънт България”, Enterprise Europe Network (EEN) и „Югоизточен дигитален иновационен хъб” (DigIhub). Събитието се осъществява с подкрепата на община Бургас.

Целта на националното турне е да представи новата инкубационна и акселераторска програма на „София Тех Парк” South East European Innovators Program SEEIP и научно-технологичният парк като платформа за подпомагане на бизнеса, науката, развитието на иновациите и технологиите.

Инкубационната програма на „София Тех Парк” е насочена към подпомагане на стартиращи компании и предприемачи в ранните етапи от тяхното развитие от всички области на индустрията. Тя включва елементи на инкубация, акселерация и технологичен трансфер.

Участниците ще имат възможност да се срещнат с екипа от експерти, разработил програмата, да научат повече за процеса на кандидатстване, да зададат въпросите си, както и да чуят успешни истории на участници в нея. Ключови аспекти на програмата са менторство, наставничество, финансова помощ, достъп до инфраструктура, съоръжения и оборудване, бизнес обучение и развитие на умения, подкрепа за инвестиции.

Допълнително ще бъдат споделени и възможностите, които предоставя за бизнеса европейската мрежа Enterprise Europe Network.