Пътят на смъртта почервеня от карамфили

Протестиращите настояват областният управител да се намеси и на мястото, където 16-годишният Костадин Джаров от Атия бе пометен от джип, да има пасарелка

Пешеходната пътека край Атия по пътя Бургас – Созопол, на която 16-годишният Костадин Джаров от Атия бе пометен от джип и поне още трима души са загубили живота си, почервеня от карамфили. Областният управител да обясни защо си отиват нашите деца, каза един от протестиращите срещу бездушието на властниците, които не правят нищо, за да спрат смъртта. Затова и тази сутрин жители на Атия, Черноморец, Созопол и Бургас излязоха на протест срещу войната по пътищата. Сред тях бе и Петър Низамов. Протестиращите си съселяни подкрепи и кметицата на Атия Ренета Стоева.

„Искали сме обезопасяване на този участък, но никой не предприе мерки. Затова подкрепям хората от Атия. Настояваме за пасарелка или кръгово, за да се спре смъртта“, каза тя пред камерата на бТВ.

„Всички тук познаваха 16-годишния Коста. Мир на праха му! Това е едно дете с невероятен потенциал, с много мечти“, каза млада дама. Сълзите сами потекоха, докато говореше за него.

Беше много добро момче и не заслужаваше по този начин да загине, добавя приятел на Коста.

Местните казват, че вече са изгубили бройката на убийствата на тази пешеходна пътека.

Трафикът на това място е огромен и пресичането винаги е било много трудно. Шофьорите рядко минават с под 100 км/ч, а камерата, която уж трябва да регулира движението, не работи от три години.

Защо трябва да бъде дадена поредна жертва на пътя, за да ни чуят институциите, пита майката на убития Костадин – Веселина. Искаме да пресичаме безопасно, добавя тя пред камерата на Нова телевизия.

Протестът срещу серийния убиец скоростта завърши с уверения, че институциите ще бъдат сезирани, за да не загиват повече деца. След смъртта на 16-годишния всички говорят за мерки. Те обаче трябваше да бъдат взети преди пътят на смъртта да почервенее от цветя!