Размирици пред сараите на Доган в София

Стотина привърженици на Ахмед Доган, предвождани от сина му Демир, се опитаха да нахлуят в имота в кв. „Бояна“, но бяха спрени от полицията. Освен скандирания в подкрепа на Доган се чуваха възгласи: „Мутри вън“, „Какво правите момчета, ние дойдохме да спасим България“, „Тръгвате срещу гражданите, не ви е срам“, „Вие сте най-големите предатели“, „Вие сте слуги на Пеевски“, „Мафия“. Стигна се до сблъсък с полицията, пратена да охранява мястото.

„Да имаме търпение, ще изчакаме, ще извършим необходимите процедури. Следваме законовия ред, за да се възстанови правото. Ние сме за върховенството на закона, но няма да отстъпим от това да подкрепим и ще бъдем тук до тогава, до когато е необходимо“, призова няколкото часа преди това съпредседателят на партията Джевдет Чакъров.

По сигнал на появилия се там Николай Бареков полицейското присъствие около имота се увеличи значително, дойдоха десетки полицейски коли и бусове, а достъпът до района беше ограничен. Въз основа на този сигнал полицията отмени договорената по-рано възможност съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, евродепутатът Илхан Кючук и депутатът Рамадан Аталай да влязат в имота, за да се уверят, че не се унищожава собственост.

Оказа се, че наемът на Ахмед Доган, за да живее в имота в „Росенец“, се плаща от партийната каса на ДПС и е на стойност 4055 лв. месечно. Договорът е между ДПС в лицето на Доган и собственика на имота „Делта епсилон“ ЕООД, в чийто съвет на директорите е доскорошният съдружник на Доган в ТЕЦ „Варна“ Данаил Папазов.

Малко по-късно началникът на СДВР Любомир Николов пристигна пред сараите на Ахмед Доган в квартал „Бояна“. На място пристигнаха още полицейски служители.