Разцеплението в ДПС като че ли вече се очерта

Продължават силните трусове в ДПС. Днес сутринта на заседание на парламентарната група на ДПС е взето решение за изключване на 17 депутати от състава на групата. Сред изключените е и председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

На заседанието, водено от председателя на ДПС Делян Пеевски за изключването на гласували 25 души, без „против” и „въздържали се”.

След известието за изключването пред медиите в парламента застана председателят на ДПС Джевдет Чакъров. „Отправени са заплахи към мен и останалите изключени депутати. Ясно е кой ни заплашва, страхът трябва да бъде преодолян. Този акт, на който сме свидетели, не е легитимен и е неприемлив, не е съобразен с устава на ДПС. Той е приет под натиск и страх”, коментира видимо ицнервен Джевдет Чакъров.

Получаваме множество обаждания от структурите и от членовете, които ни споделят, че такъв подход е прецедент в историята на ДПС, допълни Чакъров.

Пред медиите застана и архитектът на разкола в ДПС Делян Пеевски. „На тяхната (на изключените) съвест е тормозът над всички, продължавам да съм за обединение”, обясни Пеевски, който не спомена този път станалата вече емблематична дума „дерибеи”, а повтори тезата си отпреди дни, че хора от движението, нарекли се „ДПС – 17”, пречели на захванатото от него „ново начало” на ДПС и обърквали главата на почетния председател на движението д-р Ахмед Доган.