Ренета Инджова – Кризата в страната се задълбочава

Намираме се в безпрецедентен исторически момент – войната Русия – Украйна, ивицата Газа, този танц със смяна на партньори не е нито суинг нито джайф, това е вакханален танц. Направихме избори и политическата конфигурация е сменена и се търси нов баланс, той ще е различен вдругиден след новите избори. Искаха ротационни кабинети за 9 месеца, вече и 2 месеца не им стигат. Това коментира в интервю първата жена премиер на България Ренета Инджова.

„Какво си причиниха един на друг парламентарната и президентската власт. Първата отдавна е в криза, предизвиква президентската, а пък тя има ищах да отговаря. Взаимно се превърнаха в собствени унищожители, до степен, в която единствената жена е възможна за министър-председател, която е подчинената на г-н Главчев“, анализира ситуацията първата жена премиер на България.

Ренета Инджова предупреди, че всички се държат взаимно с компромати и няма кой да ги задвижи. „Главният прокурор е меняч на валута, административният е с една ръка, Информационно обслужване – там знаем как стават ала-балите“, категорична е първата жена премиер на България и бивш директор на НСИ.

За протеста на полицаите коментира: „Не знам дали се осъзнава, какво означава протест на полиция – абсолютна липса на държавен ред и сигурност. Щом са тръгнали, знаейки, че не им е работа да се месят в политиката, значи нещата са извън контрол. Едни, които бяха нарича шарлатани, сега ще определят кой да е вътрешен министър!“