Сгъстена програма на волейболистите от „Дея Спорт“

 

Шест мача за 22 дни ще изиграят волейболистите на „Дея Спорт“. Сгъстената програма, включително свързана и с пътувания в този период до Варна и Никозия, ще затрудни учебно-тренировъчния процес, водена от опитния наставник Франческо Кадеду. Два от двубоите са за евротурнирите срещу кипърския „Омония“ Никозия от 1/16 финалите за купата на СЕВ.

Поредицата от срещи стартира от утре, вторник. От 18 часа в зала „Бойчо Брънзов“ е мачът срещу пловдивския „Локомотив Авия“ от третия кръг в „Супер волей“.

На мача утре официално ще бъде отбелязан края на кариерата на бившия национал Николай Учиков. 207-сантиметровият диагонал ще предаде фланелката си с № 7 на талант от школата на „Дея Спорт“, с който постигна впечатляващи успехи – купа на България, бронзови медали от „Супер волей“, финали за Суперкупата на България и участие в евротурнирите.

Очакваме любителите на волейбола от Бургас и региона да ни подкрепят срещу пловдивския „Локомотив Авия“, заявиха от бургаския клуб.

Сгъстената програма на „Дея“ предвижда още гостуване на „Черно море“ във Варна на 3 ноември 2024 г., дерби у дома срещу шампиона „Левски“ на 8 ноември, следва гостуване в Никозия на местния „Омония“ за първи 1/16 финален двубой от турнира за купата на СЕВ. Този мач е на 12 ноември.

На 16 ноември е градското дерби между „Нефтохимик“ и „Дея Спорт“.

Дългата серия от срещи приключва на 20 ноември, когато в Бургас ще гостува „Омония“ Никозия за мач – реванш от евротурнирите.