Седмо издание на „Порт прим арт фест“

На 2 октомври 2024 г. (сряда) с вълнуваща изложба на изтъкнатите творци проф. Божидар Бончев, Георги Минчев, Калия Калъчева, Стефан Божков, Анжела Терзиева, ще бъде открито седмото издание на „Порт прим арт фест“. Началото на събитието е от 17:30 ч., мястото е Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“, входът е свободен и всички са добре дошли.

На същото място, час по-късно – от 18:30 ч. ще бъдат и българските писатели, художници и аниматори Пенко и Сотир Гелеви. „Срещата с тях ще включва и премиера на техен анимационен филм, затова не пропускайте да дойдете с децата си, напълно безплатно е и ще бъде много интересно“ – кани екипът на Гранд хотел и СПА „Приморец“, организатор на Фестивала на изкуствата.

„Порт прим арт фест“ се провежда с традиционната подкрепа на община Бургас, като творчески директор на формата е художникът Стефан Божков.

Културният форум ще продължи в дните до 5 октомври 2024 г., като бургазлии и гостите на града ще могат да се насладят на различни събития, представени на знакови за града локации. Ще има по нещо за всеки. С вход „свободен“ са литературна премиера с Иво Сиромахов и книжна и кино среща с Георги Тошев, както и прожекциите късометражно кино на гостуващия фестивал „Карантината“, които ще се състоят на 4 и 5 октомври (петък и събота) в Морското казино.