Сигнал, че почетният председател на ДПС е застрашен

МВР се е отзовало на два сигнала от адреси в столичния квартал „Бояна” и от парк „Росенец”. Сигналите са подадени от активисти на ДПС на телефон 112 за това, че сигурността на почетния председател на ДПС е застрашена. Изпратени са патрули на място с цел да се гарантира обществения ред и да бъдат предотвратени противоправни действия.

На място е извършена проверка, която е установила, че става въпрос за гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение. Материалите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата, уточниха от министерството.

Вчера вечерта три патрулни коли на полицията пристигнаха в столичния кв. „Бояна”. Представителите на полицията стояха отпред пред имота. По-рано през деня представители на Движението, подкрепящи почетния председател, съобщиха, че неизвестни лица са влезли в имота.

На място в кв. „Бояна“ са евродепутатът Илхан Кючюк, народните представители от ДПС (без Пеевски и група) Рамадан Аталай, Тимур Халилов, Джейхан Ибрямов, Джевдет Чакъров, представители на младежката организация на ДПС и медии.

По-късно към тях се присъединиха още симпатизанти и членове на ДПС от страната, като сред тях  беше и Хасан Азис, дългогодишен кмет на Кърджали.