Скандален последен ден на Народното събрание

Нови скандали се разиграха в Народното събрание през цялата вечер от последния ден на съществуването на 50-ия парламент. Депутатите от „Има такъв народ“ и „Възраждане“ застанаха пред трибуната и препречиха пътя до нея, изтръгваха се кабели за микрофони, законопроекти се четяха на глас от място… В крайна сметка, след трикратен неуспешен опит да събере кворум, парламентът беше разпуснат малко преди полунощ. Минути по-късно стартира официалната предизборна кампания.

В последните часове на 50-ото НС беше планирано да бъдат разгледани предложения за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост и придобиване от държавата на активи на „Мини Марица-изток“. Това обаче не се случи заради „окупацията“ на трибуната от страна на ИТН и „Възраждане“

Депутатите от „Възраждане“ и „Има такъв народ“ останаха в пленарна зала при изключено осветление до полунощ, за да не може според правилата на Изборния кодекс  да се проведе пленарно заседание.

„В момента, в който замириса на пари, на крадене на пари, през Плана за възстановяване и устойчивост, нещо, което работещите в Маришкия басейн не подкрепят, и бяха цял ден в залата, за да изразят своето нежелание това да се случи, в момента, в който замириса на пари ПП-ДБ, ДПС на Делян Пеевски и ГЕРБ се събраха тутакси“,заяви Йорданов. За тях е най-важно да вземат парите, да ги насочат към собствените си фирми, а това, че 30 хиляди човека ще останат без работа, въобще не им пука, посочи Йорданов.

Терминологията да загубим парите не е точна, терминологията е няма да им позволим да откраднат два милиарда, заяви Йорданов. Това са пари, които да бъдат откраднати, културният термин е усвояване, но това не са пари за развитие на икономиката, добави Тошко Йорданов.