„Слънчогледи за Мария” – в Топ 10 на престижна класация

„Цветен, наситен, сияещ отвътре и отвън” като своята авторка Керана Ангелова, романът „Слънчогледи за Мария” е избран  в Топ 10 на най-големия литературен конкурс „Горещия списък“ за 2024 в Германия. В престижната селекция са участвали впечатляващ брой кандидатури на 204 издателства в немскоезиковото литературно пространство – с книги от цял свят, „проговорили” на немски. Първоначално журито  избра 30 от тях. Преди броени часове бяха  обявени и номинираните за  Топ 10, сред които и книгата на нашата съгражданка.

След десетина дни от този списък журито ще определи двете книги фаворити: книгата, избор на читателите, и книгата, избрана от журито.

„Слънчогледи за Мария” е роман, в който един велик художник оживява не в биографичното, а в литературното пространство. Докато четем, чувстваме: щом някъде назад в своя деветнайсети век Ван Гог е простенвал от болка или от възторг, в своето време ще простенем и ние поради същото негово преживяване. Една среща през времената може да се осъществи тъкмо по този начин – върху крилете на необикновената творческа емпатия…