Спортни събития в средата на юни в Бургас

Стартът на Джет шампионата на България отново ще бъде в Бургас. Плажът в Крайморие ще бъде домакин на първия кръг от Националния шампионат този уикенд – 14 – 16 юни 2024 г. Инициативата и организацията е на местния клуб „Акватракс” и Община Бургас.

Сили ще премерят над 50 състезатели от България, Румъния и Гърция в различните категории. Водещ на състезанието ще бъде най-успешният български състезател по Fly Board Атанас Михайлов, който ще направи демонстрации за публиката и феновете.

Стартовете започват от 10 часа в събота, а финалните гонки ще бъдат в неделя също от 10 часа. Награждаването ще бъде от 12:30 часа на плажа в Крайморие.

Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата: Jet Ski Bulgaria и събитието: Burgas Jet Ski Cup.

Предстоят още спортни събитие през този уикенд.Уиндсърф регатата „Флора” 2024 – Клас ФЪНБОРД. Традиционната бургаска регата в клас ФЪНБОРД, популяризираща уиндсърфинга като традиционен за Бургас, ще се проведе в акваторията на Бургаския залив пред спортната база на уиндсърф клуб „Бургас” също на 14 – 16 юни 2024 г.

На тези две дати ще се проведе и международен турнир по плуване, тенис на маса и турнир по вдигане на тежести за хора с увреждания, Участие ще вземат 8 отбора от България и 4 отбора от Сърбия. Стела Енева състезателката на,,Джавелин“, покрила норматив за Параолимпийските игри в Париж в мятането на диск, ще се състезава във вдигането на тежести.