Станишев – кандидат на БСП за еврокомисар?

Бившият президент на ПЕС и бивш премиер Сергей Станишев е възможният кандидат на БСП за еврокомисар от България, каза пред медиите Борислав Гуцанов, председател на ПГ на БСП. На предстоящо заседание на Изпълнителното бюро ще бъдат обсъдени възможните кандидатури от БСП и ще бъдат предложени по официалния ред, каза Гуцанов. Запитан от журналисти, Гуцанов заяви, че той безспорно е „един от видните дипломати в България, един от хората с огромен опит“, но окончателното решение ще бъде взето от бюрото и ще бъде коментирано след това.

Гуцанов изрази надежда, че служебният кабинет ще положи усилия да осигури честни и прозрачни избори, като подчерта, че това е основната задача на едно служебно правителство и особено важна роля ще има министърът на вътрешните работи.

Той подчерта, че освен честността на изборите, за БСП е от голямо значение и проблемът с водоснабдяването. Гуцанов призова служебното правителство да предприеме необходимите мерки за справяне с кризата, която засяга над милион българи през цялото лято.