Студентско модно ревю в Бургас

Провокативно модно ревю  ще представят студенти от специалност „Моден дизайн“ към Националната художествена академия – филиал Бургас, на 20 юни 2024 г., от 18:30 часа, във вътрешния двор на Културен дом НХК.

Проектът „Мода без граници“ представлява уникална възможност за взаимодействие между гимназиите по изкуства в град Бургас и катедра „Моден дизайн“ към НХА – филиал Бургас. В нетрадиционния подход са обединени модно ревю, изложба и образователни работилници, създавайки богато събитие, което не само привлича внимание, но и насърчава образователния обмен.

В рамките на образователните работилници, провеждани в Магазия 1, студентите от специалност Моден дизайн и преподавателите ще бъдат активни участници в предоставянето на знания и умения. Работилниците „Експерименталното рисуване“ и „Създаване на модел от нестандартен материал“ ще бъдат фокусирани върху усъвършенстване на креативните способности на младите дизайнери.

Събитието има и социален аспект, като предлага възможности за студентите и учениците да изграждат мрежи и връзки с общността и професионалисти в бранша, които ще създадат основа за бъдещи изяви и професионални колаборации.

Обогатен със социални, образователни и творчески елементи, проектът „Мода без граници – 2024“ представлява идея за утвърждаване на модната култура и подкрепа на талантливите дизайнери.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на община Бургас.